Απαγόρευση ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών αποβλήτων (Εκσκαφών, Κατασκευών, Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) και Αστικών) σε μη εγκεκριμένους χώρους διάθεσης

Ο Δήμος Σερβίων –Βελβεντού στα πλαίσια των της εξασφάλισης σε υψηλό επίπεδο της προστασίας του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας σας ενημερώνει ότι:

- Απαγορεύεται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ανεξέλεγκτη απόρριψη και η ανεξέλεγκτη διάθεση των στερεών αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών, Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) και Αστικών (που δεν χαρακτηρίζονται επικίνδυνα και αντιμετωπίζονται με ειδικό τρόπο) σε χώρους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου που δεν έχουν εγκεκριμένη εγκατάσταση τελικής διάθεσης από τους αρμόδιους φορείς.

- Συγκεκριμένα απαγορεύεται αυστηρά η διάθεση στερεών αποβλήτων σε φυσικούς αποδέκτες όπως ρέματα, κοίτες ρεμάτων ή ποταμών, πρανή, χαράδρες, καθώς επίσης, σε Άλση, Δάση και οποιοδήποτε άλλη δημοτική έκταση η οποία δεν διαθέτει την απαραίτητη έγκριση ως χώρος διάθεσης αποβλήτων.

- Ο Δήμος Σερβίων -Βελβεντού έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και έχει οριστεί εγκεκριμένος χώρος για την εναπόθεση των (ΑΕΕΚ) που δεν χαρακτηρίζονται επικίνδυνα, στα τεμάχια 3-4 Αγροκτήματος Πολυρράχου (θέση ΄΄Σίγαλη΄΄- διαδρομή προς ορυχεία ΛΑΡΚΟ).

- Επισημαίνεται ότι στους παραβάτες επιβάλλονται κυρώσεις (ποινικές, αστικές, διοικητικές) σύμφωνα με το άρθρο 15 της υπ΄αριθμ. ΚΥΑ 50910/2727/2003.

- Παρακαλούμε για τη συνεργασία όλων των Δημοτών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Αθανάσιος ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ